Samsung mobil

Samsung mobil

A Galaxy Watch 4 / Active 3 tartalmazhat cukorbetegség-figyelő szenzort

2021. január 25. - Gazgeza

A Galaxy Watch 4 / Active 3 tartalmazhat cukorbetegség-figyelő szenzort

Lehet, hogy a Samsung nem egy vagy kettővel, hanem három új okosóra-modellel követi a Galaxy Watch 3-at , amelyek a hírek szerint . A következő Unpacked eseményen mutatják be, és a három megjelenő smartwatch modell egyike bevezethet egy új egészséggel kapcsolatos technológiát. A hordható állítólag olyan érzékelővel lesz felszerelve, amely képes behatolatlanul leolvasni a felhasználó vércukorszintjét, ami rendkívül hasznos lenne azok számára, akiknél cukorbetegséget diagnosztizáltak.

A források nem döntöttek a közelgő Samsung viselhető nevek kapcsán. A hírek szerint az új egészségügyi érzékelővel büszkélkedő modell a hírek szerint a Galaxy Watch 4 vagy a Galaxy Watch Active 3 néven kerülhet a piacra , de a másik két modell részletei nem léteznek.

watch4.jpg

Általánosságban elmondható, hogy a Galaxy Watch és a Watch Active sorozatok közel azonosak, kivéve, hogy az utóbbi fizikai előlappal rendelkezik, míg az előbbi érintőképernyős / virtuális előlapot alkalmaz.

Az új szenzor Raman spektroszkópiát használhat

Az ipari források nem tudták felfedni a Samsung közelgő okosórájának pontos technikai részleteit, de a múltbeli eseményekből ítélve a Galaxy Watch 4 / Galaxy Watch Active 3 vércukorszint-érzékelője használhatja a Raman-spektroszkópiaként ismert technikát.

Ez volt pontosan egy évvel ezelőtt , amikor a Samsung Electronics együtt Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) tártak fel, non-invazív módszer a monitoring glükóz szintjét, amely hasznosítja a Raman-spektroszkópia.

A laikus kifejezéssel élve, a Raman-spektroszkópián alapuló szenzor lézereket használ a kémiai összetételek azonosítására. A gyakorlatban ennek a technológiának lehetővé kell tennie a vércukorszint pontos leolvasását anélkül, hogy szúrnia kellene a beteg ujjbegyét.

Ez csak 2021 eleje, és sok hónap múlva vagyunk a következő kicsomagolt eseménytől, ami azt jelenti, hogy sok idő van hátra szivárgásokra és pletykákra, különösen, ha a Samsung három új okosóra modell kiadását tervezi. De ami az új vércukorszint-érzékelőt illeti, hosszabb jóváhagyási folyamatokra lehet szükség - hasonlóan az EKG-hoz -, így csak az idő fogja megmondani, hogy eljut-e a fogyasztói piacra ebben az évben.

Írja a Sammobile.com

A bejegyzés trackback címe:

https://samsungmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr116403232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása